Hellevad Vandmølle

hellevad

 

Midt i Sønderjylland ligger Hellevad Vandmølle - en hyggelige, gamle gård, omgivet af skov, eng og å. Her kan man opleve hverdagen på en økologisk gård, holde en aktiv eller afslappende bondegårdsferie, komme tæt på dyrene og naturen, holde møde eller kursus i spændende omgivelser, og nyde maden fra det økologiske landkøkken.

 


Økologisk landbrug & bondegårdsferie
Landbruget på Hellevad Vandmølle har været økologisk siden 1996, hvor Elsebeth Junker og Bjarne Boesen overtog gården efter Elsebeths forældre. Begge er uddannet fra Landbohøjskolen, og deres børn er en aktiv del af gårdens liv. I 1998 startede familien op med bondegårdsferie som en del af oplevelserne på Hellevad Vandmølle.

 

I landbruget dyrkes græs, korn, bælgplanter og grønsager, og på markerne går kødkvæg og frilandsgrise. I den store køkkenhave dyrkes masser af grønsager, bær og urter.

 


Økologisk landkøkken med egne nyhøstede råvarer 
I det økologiske landkøkken bruges egne råvarer og maden bliver lavet helt fra bunden af. Med udgangspunkt i grønsager, krydderurter og bær fra haven, hjemmebagt brød og kød fra eget kødkvæg og frilandsgrise, laves der spændende mad, hvor smagen er i højsædet. Målet er at give gæsterne den særlige oplevelse at spise morgenmad eller aftensmad, når den lige er høstet, og når den er helt fri for konserverings- og andre tilsætningsstoffer. Du kan også vælge selv at lave maden i landkøkkenet og få fingrene helt ned i den sønderjyske økologi.
 

 


Læs mere på: www.vandmoellen.dk